Håndlavede sengetæpper

I den brasilianske Amazonas regnskov findes der en nød, som vokser på et palmetræ. Denne lille nød kan gøre mirakler for tør hud og hår, og ved at høste det på en klog måde, kan man hjælpe med at opretholde skoven og de mennesker, der bor i det. De indfødte folk i Amazonas-regnskoven har kendt den i århundreder, mens vi knap nok har hørt om den. Dens navn er Murumuru.

Ligesom Murumuru, er Brasilien fuld af andre små og skjulte juveler. F.eks. har byen Mineiros, i den brasilianske stat Minas Gerais, en gammel og stolt tradition for vævning af tekstiler. Den smukke væveteknik er videregivet fra generation til generation, og gennem hårdt arbejde og kreative væveteknikker, sikres en høj kvalitet kombineret med unikke designs.

Det danske brand MURUMURU blev stiftet i 2015 med en vision om at bringe disse skjulte skatte ind i vores hjem og liv her i Norden. For at kunne værdsætte de brasilienske vævere’s flotte håndværk, og være en støtte til dem, så de kan fortsætte deres stolte tradition fremover.

Unikke Rum forhandler sengetæpper og puder fra MURUMURU. Tekstilerne er flot håndværk, lavet i 100 % rå bomuld, og passer smukt ind til de skandinaviske hjem.

Find tekstilerne her

murumuru